De moeder van Sterre weet wat ze wil: “Ik wil geen rouwauto. En ik wil Sterre vanavond zelf naar huis brengen en in haar eigen bedje leggen. Ik wil haar zelf wassen en aankleden.”
Sterre wordt gewassen en aangekleed door haar ouders. Gewikkeld in haar eigen doek gaat zij met haar ouders mee naar huis. Naar haar eigen mooie kamer.

De vader van Sterre zit achter het stuur van zijn snelle auto. Naast hem Sterres moeder, met het witte kistje op schoot. Ze brengen Sterre weg, naar de plek waar ze zal worden begraven.

Het is een drama voor iedere ouder: een afscheid moeten regelen voor je eigen kind. Het enige dat u dan nog kunt doen is een afscheid bedenken dat past bij u en uw gezin. Dat er ruimte is om het te regelen zoals u dat wilt en dat er ook aandacht is voor broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes. Voor iedereen die dichtbij staat.

Kinderen als nabestaanden

Als kinderen te maken krijgen met het afscheid van opa of oma, vader of moeder, een zus of een broertje is het fijn te weten wat u kunt doen. Hoe u er voor ze kunt zijn. Het is belangrijk kinderen bij een afscheid te betrekken omdat ze de ruimte moeten krijgen om dit op hun manier te doen. En die is anders dan de manier van volwassenen.

Wilt u meer informatie neem dan contact op