Na de uitvaart
Korte tijd na de uitvaart nemen wij contact op om te vragen hoe het gaat en om desgewenst een afspraak te maken om met elkaar over de dagen rondom de uitvaart te praten. We hebben immers een intensieve tijd met elkaar gedeeld en wij willen graag weten hoe u het afscheid en onze begeleiding ervaren heeft. Wellicht heeft u nog vragen of zijn er zaken waarmee wij u verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld de bedankkaartjes, ophalen van de as of het adviseren van een assieraad of herinneringsmonument.
Mocht u advies willen krijgen over bv financieel specialist, notaris of rouwconsulent. Wij kunnen u altijd in contact brengen met specialisten die betrokken en discreet zijn.
‘Een passende nagedachtenisvorm maakt uw herinnering tastbaar’.
Ook in deze fase van het rouwproces hanteren wij de rust in het denken en handelen.
Het is van groot belang dat u zich goed laat informeren over alle mogelijkheden op het gebied van de nagedachtenisvormen.
Begrafenis
Bij een begrafenis kunnen wij nadien zorgen voor een passend grafmonument. Of, als er al een bestaand grafmonument is, zorgen wij voor de gewenste aanpassing aan het monument. Ook bieden wij de mogelijkheid om een tijdelijk grafmonument te plaatsen zolang u nog niet een definitieve keuze hebt kunnen maken voor het uiteindelijke grafmonument.
Een vingerafdruk maken van de gewenste vinger van de overledene kunt u door ons laten verzorgen en wij kunnen deze laten verwerken in een passend sieraad.
Crematie
In geval van cremeren zijn er ook tal van mogelijkheden om een bestemming voor de as te kiezen. Soms kiezen nabestaanden er voor om de as uit te strooien, maar de as kan ook worden bewaard, thuis of in het columbarium. Hierin zijn verschillende mogelijkheden waarover wij u vooraf écht goed willen informeren. Er zijn ook mogelijkheden om een klein deel van de as te verwerken in een sieraad. In het ‘Afscheidshuis’ hebben wij een prachtige sieradenlijn staan van juwelier Rob Leurs. Rob heeft” See You gedenksieraden” ontworpen en is al ruim 35 jaar actief in de juweliersbranche. Zijn sieraden kenmerken zich door het zowel zichtbaar als onzichtbaar verwerken van een beetje as van uw dierbare. Op deze manier draagt u een deel van uw dierbare heel dicht bij u.
Indien ú er aan toe bent, kunt u een afspraak maken om met elkaar in gesprek te gaan over de diverse mogelijkheden. U bent natuurlijk ook van harte welkom indien de uitvaart elders is geregeld.
Steeds meer mensen hebben een account op social media. Het kan zijn dat iemand bij leven al heeft aangegeven wat er met zijn of haar social media moet gebeuren na overlijden.
Maar vaak zijn het de nabestaanden die hier een beslissing over moeten maken. In veel gevallen gebruiken mensen ook een app van hun social media. Hierdoor zijn zij op hun smartphone meestal automatisch ingelogd. Wanneer je toegang hebt tot de telefoon van de overledene kun je dus vaak zelf al inloggen op het social media account. Wanneer je geen inloggegevens hebt of liever niet zelf wilt inloggen dan zijn er een aantal opties voor u als nabestaande. Hier staan de mogelijkheden beschreven van de drie meest gebruikte social media in Nederland; Facebook, LinkedIn en Instagram.
Mocht u een vraag hebben over een ander social medium neem dan gerust contact met ons op.
Als uw dierbare een Facebookprofiel had kunt u deze laten verwijderen of u kunt er een herinneringspagina van maken.
Een verzoek om het account te verwijderen kan alleen worden gedaan door een direct familielid. U moet hiervoor een formulier invullen. Klik hier om direct naar dit formulier te gaan.
Ook vraagt Facebook om een officieel document waarmee kan worden aangetoond dat u directe familie bent.
Via hetzelfde formulier kunt u ervoor kiezen om het profiel een ‘In Memoriam’ oftewel een herdenkingsstatus te geven. Dit kan ook door andere nabestaanden worden aangevraagd. Hiervoor hoeft u dus geen directe familie te zijn.
Bij een herdenkingspagina blijft een profiel bestaan maar kan er niet meer op worden ingelogd en kunnen er geen nieuwe vriendschappen worden aangegaan. Ook verdwijnt het profiel dan uit de vriendensuggesties bij andere Facebookgebruikers, ook wel bekend als ‘mensen die je misschien kent’.
In geval van overlijden kan een LinkedIn account worden opgezegd en verwijderd. Klik hier voor het formulier dat u dan moet invullen. Het verzoek tot verwijderen van een LinkedIn account kan door iedereen worden gedaan.
Wanneer uw dierbare een account op Instagram heeft dan kunt u voor dezelfde opties kiezen als bij Facebook.
U kunt als direct familielid een verzoek indienen om het account te verwijderen. Klik hier om direct naar het formulier te gaan wat u dan dient in te vullen. Instagram vraagt hierbij wel om een bewijs om aan te kunnen tonen dat u directe familie bent.
Ook kunt u er voor kiezen om het profiel een herinneringsstatus te geven. Klik hier om naar het formulier te gaan dat u dan moet invullen.
Instagram geeft in geen enkel geval de inloggegevens van gebruikers, het is dus niet mogelijk om zelf in te loggen op het profiel van de overledene.