Het team

Annerie Kremer Uitvaartzorg werkt met betrokken uitvaartleiders. Zij weten uit ervaring dat een overlijden je hele leven verandert en dat een persoonlijk, betrokken en goed georganiseerd afscheid belangrijk is voor het rouwproces.

Wij zijn de laatste jaren gegroeid tot een onderneming met een hecht team. Naast onze uitvaartleiders bestaat ons team uit gastdames die op de dag van afscheid assisteren en zorgen voor een warm welkom voor u en uw genodigden. Ook hebben wij vormgevers aan het werk die zorgen voor ontwerp van kaarten en al het rouwdrukwerk.

Vacatures
Annerie Kremer

Annerie Kremer

eigenaar / uitvaartleidster

Wat bijzonder om de ruimte te mogen creëren waarin ideeën ontstaan. De stimulans te zijn voor creativiteit en een houvast te bieden waar nodig. Om aan te kunnen voelen en te ervaren wat mensen nodig hebben. Meedenken, suggesties aandragen waar ze zelf niet aan denken maar die wel passen bij het leven van de overledene. Wij steken meer energie en tijd in het begeleiden van een uitvaart, waardoor wij oog hebben voor details en wij de familie de ruimte geven voor een persoonlijk en waardig afscheid. Dat maakt mijn werk heel waardevol.

Yvonne Bouwman

Yvonne Bouwman

compagnon

Na tien jaar voor een grote uitvaartorganisatie gewerkt te hebben, deed mij in 2014 de mogelijkheid voor, om over te stappen naar Annerie Kremer Uitvaartzorg. Vol trots maak ik nu deel uit van een klein team, met een werkwijze die bij mij past. Kenmerkend hierin zijn de waardevolle rust en tijd. Want na het overlijden van uw dierbare is er geen reden tot snel handelen, u kunt de tijd nemen die ú nodig heeft. Binnen het team houd ik mij voornamelijk bezig met het ontwerpen van de rouwkaarten, het spreken tijdens uitvaarten, de gesprekken omtrent de nagedachtenisvormen en ben ik aanspreekpunt in ‘Het Afscheidshuis’. Op deze manier hoop ik het verdriet van de nabestaanden iets dragelijker te maken, want wegnemen kan ik het niet. Dat is waar ik voldoening uit haal.
Het is een voorrecht om dat te mogen doen.

Sigrid Busscher

Sigrid Busscher

uitvaartleidster

Dit werk doe ik met zo veel liefde. Het is mooi om er voor mensen te kunnen zijn die het heel moeilijk hebben. Om ze te laten zien dat er veel meer mogelijk is dan ze denken. Het is zo dankbaar dat ik de nabestaanden mag begeleiden tijdens de dagen van het afscheid nemen. Op een rustige en zorgzame wijze zodat de uitvaart aansluit bij de wensen van de familie. Wij streven naar de hoogste kwaliteit en staan voor persoonlijke aandacht waarbij ruimschoots de tijd is voor de dierbaren, hun gevoelens en hun wensen.

Henny Bezemer

Joni Drees

uitvaartleidster

Mijn naam is Joni Drees, 37 jaar oud, getrouwd met Michel en moeder van Nino en Fauve. Geboren in Zeeland, maar inmiddels al jaren woonachtig in het mooie Meppel. De plek waar ik nu als uitvaartbegeleidster het team van Annerie Kremer Uitvaartzorg zal aanvullen. Al jaren heb ik de wens om werkzaam te zijn in de uitvaartbranche. Als kind ging ik al met mijn moeder naar open dagen van uitvaartcentra en begraafplaatsen. De dood hoort zo bij het leven en is desondanks vaak zo onzichtbaar. Ik vind het belangrijk om het op een goede manier onderdeel te laten uitmaken van ons bestaan. In mijn werk zocht ik altijd weer naar een stukje zingeving. Dat heb ik in dit prachtige vak en bij dit fijn team helemaal gevonden.

Het gaat om persoonlijke aandacht, het bieden van een stukje rust in een hectische periode en om mensen de tijd geven om de juiste keuzes te maken. Te luisteren naar hun verhaal, het levensverhaal van de overledene en dit samen te vertalen naar een prachtig, persoonlijk afscheid. Met mijn creatieve geest probeer ik invulling te geven aan datgene wat waardevol is voor mensen. Graag denk en handel ik buiten de gebaande paden wanneer dit nodig is en goed voelt. Ik realiseer me hoe bijzonder het is om als ‘buitenstaander’ door nabestaanden in vertrouwen te worden genomen en zo dichtbij te mogen staan.

Monicka Vonk

Monicka Vonk

laatste verzorging / rouwchauffeur / uitvaart assistent

Het is zo dankbaar om op zo’n kwetsbaar moment iets te mogen betekenen voor mensen. Met aandacht en respect begeleid ik de laatste verzorging van de overledene, vaak ook samen met de nabestaanden.
Ik ben trots dat ik met onze eigen rouwauto ‘de vlaggetjesauto’ uw dierbare mag begeleiden. Daarnaast breng ik hiermee een kist of opbaarplank naar de opbaarlocatie.
Als uitvaart assistent probeer ik op de achtergrond aanwezig te zijn en zo de uitvaartleidster te ondersteunen op de dag van uitvaart. Hierbij zorg ik voor de voorbereiding op locatie en ben ik een aanspreekpunt voor genodigden.

Anita Buikstra
Sandra Burger

Anita Buikstra en Sandra Burger

freelance uitvaartleidsters

Wij doen ons werk zoals wij het doen, met hart en ziel. Soms zijn er echter periodes dat de vraag zo groot is dat we een beroep doen op onze zeer ervaren freelance uitvaartleidsters.
Zij zijn zorgvuldig door ons geselecteerd, omdat zij werken met dezelfde passie, expertise en creativiteit.

De begeleiding

Wij helpen u om vorm te geven aan een passend afscheid. Wij begeleiden u stap voor stap en nemen praktische zaken uit handen. Op eigen wijze en in een sfeer die past bij het leven dat voorbij is. In alle rust en tijd die u nodig heeft.

Elke uitvaart heeft zijn eigen stijl en sfeer. In kleine kring of groots, sober of uitbundig. Wij vinden het belangrijk om samen met u te kijken naar de juiste afstemming.

Een traditioneel afscheid hoeft niet meer. Wees niet bang om te vragen en weet dat er veel kan. Het mag anders, maar het hoeft niet anders. Door onze jarenlange ervaring weten we dat uit een passend afscheid veel kracht gehaald kan worden om verder te gaan.

Wij vinden elk afscheid bijzonder en wij vinden het belangrijk dat u na afloop kunt zeggen:
je was er voor ons, je hebt ons in onze waarde gelaten en onze wensen gerespecteerd.

Wat te doen bij overlijden

Wanneer een dierbare komt te overlijden, komt er gelijk veel op u af. De eerste stap die u mag nemen is het bellen van de huisarts. De huisarts zal komen om het overlijden vast te stellen en vult ook een verklaring van overlijden in.

Vervolgens mag u ons bellen, Annerie Kremer Uitvaartzorg is 24 uur per dag bereikbaar. Wij kunnen naar u toe komen om de overledene te verzorgen en aan te kleden, eventueel samen met de nabestaanden. Weet dat dit kan op het moment dat u daar aan toe bent. U mag ons al wel vast bellen maar wanneer u het fijn vindt om nog even alleen met elkaar te zijn, dan kan dit. Wij zullen aan de telefoon met u overleggen wat u op dat moment prettig vindt.

Bel ons: 0522 – 245 021
Neem contact op

Na de uitvaart

Korte tijd na de uitvaart nemen wij contact op om te vragen hoe het gaat en om desgewenst een afspraak te maken om met elkaar over de dagen rondom de uitvaart te praten. We hebben immers een intensieve tijd met elkaar gedeeld en wij willen graag weten hoe u het afscheid en onze begeleiding ervaren heeft.
 Wellicht heeft u nog vragen of zijn er zaken waarmee wij u verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld de bedankkaartjes, ophalen van de as of het adviseren van een assieraad of herinneringsmonument.

Mocht u advies willen krijgen over bv financieel specialist, notaris of rouwconsulent. Wij kunnen u altijd in contact brengen met specialisten die betrokken en discreet zijn.

‘Een passende nagedachtenisvorm maakt uw herinnering tastbaar’.

Ook in deze fase van het rouwproces hanteren wij de rust in het denken en handelen.
Het is van groot belang dat u zich goed laat informeren over alle mogelijkheden op het gebied van de nagedachtenisvormen.

Begrafenis

Bij een begrafenis kunnen wij nadien zorgen voor een passend grafmonument. Of, als er al een bestaand grafmonument is, zorgen wij voor de gewenste aanpassing aan het monument. Ook bieden wij de mogelijkheid om een tijdelijk grafmonument te plaatsen zolang u nog niet een definitieve keuze hebt kunnen maken voor het uiteindelijke grafmonument.

Een vingerafdruk maken van de gewenste vinger van de overledene kunt u door ons laten verzorgen en wij kunnen deze laten verwerken in een passend sieraad.

Crematie

In geval van cremeren zijn er ook tal van mogelijkheden om een bestemming voor de as te kiezen. Soms kiezen nabestaanden er voor om de as uit te strooien, maar de as kan ook worden bewaard, thuis of in het columbarium. Hierin zijn verschillende mogelijkheden waarover wij u vooraf écht goed willen informeren. Er zijn ook mogelijkheden om een klein deel van de as te verwerken in een sieraad. In het ‘Afscheidshuis’ hebben wij een prachtige sieradenlijn staan van juwelier Rob Leurs. Rob heeft” See You gedenksieraden” ontworpen en is al ruim 35 jaar actief in de juweliersbranche. Zijn sieraden kenmerken zich door het zowel zichtbaar als onzichtbaar verwerken van een beetje as van uw dierbare. Op deze manier draagt u een deel van uw dierbare heel dicht bij u.

Indien ú er aan toe bent, kunt u een afspraak maken om met elkaar in gesprek te gaan over de diverse mogelijkheden. U bent natuurlijk ook van harte welkom indien de uitvaart elders is geregeld.

Nagedachtenisvormen

Steeds meer mensen hebben een account op social media. Het kan zijn dat iemand bij leven al heeft aangegeven wat er met zijn of haar social media moet gebeuren na overlijden.
Maar vaak zijn het de nabestaanden die hier een beslissing over moeten maken. In veel gevallen gebruiken mensen ook een app van hun social media. Hierdoor zijn zij op hun smartphone meestal automatisch ingelogd. Wanneer je toegang hebt tot de telefoon van de overledene kun je dus vaak zelf al inloggen op het social media account. Wanneer je geen inloggegevens hebt of liever niet zelf wilt inloggen dan zijn er een aantal opties voor u als nabestaande. Hier staan de mogelijkheden beschreven van de drie meest gebruikte social media in Nederland; Facebook, LinkedIn en Instagram.

Mocht u een vraag hebben over een ander social medium neem dan gerust contact met ons op.

Facebook

Als uw dierbare een Facebookprofiel had kunt u deze laten verwijderen of u kunt er een herinneringspagina van maken.

Een verzoek om het account te verwijderen kan alleen worden gedaan door een direct familielid. U moet hiervoor een formulier invullen. Klik hier om direct naar dit formulier te gaan.
Ook vraagt Facebook om een officieel document waarmee kan worden aangetoond dat u directe familie bent.

Via hetzelfde formulier kunt u ervoor kiezen om het profiel een ‘In Memoriam’ oftewel een herdenkingsstatus te geven. Dit kan ook door andere nabestaanden worden aangevraagd. Hiervoor hoeft u dus geen directe familie te zijn.

Bij een herdenkingspagina blijft een profiel bestaan maar kan er niet meer op worden ingelogd en kunnen er geen nieuwe vriendschappen worden aangegaan. Ook verdwijnt het profiel dan uit de vriendensuggesties bij andere Facebookgebruikers, ook wel bekend als ‘mensen die je misschien kent’.

LinkedIn

In geval van overlijden kan een LinkedIn account worden opgezegd en verwijderd. Klik hier voor het formulier dat u dan moet invullen. Het verzoek tot verwijderen van een LinkedIn account kan door iedereen worden gedaan.

Instagram

Wanneer uw dierbare een account op Instagram heeft dan kunt u voor dezelfde opties kiezen als bij Facebook.

U kunt als direct familielid een verzoek indienen om het account te verwijderen. Klik hier om direct naar het formulier te gaan wat u dan dient in te vullen. Instagram vraagt hierbij wel om een bewijs om aan te kunnen tonen dat u directe familie bent.

Ook kunt u er voor kiezen om het profiel een herinneringsstatus te geven. Klik hier om naar het formulier te gaan dat u dan moet invullen.

Instagram geeft in geen enkel geval de inloggegevens van gebruikers, het is dus niet mogelijk om zelf in te loggen op het profiel van de overledene.